Als rechtsbijstandverzekeraar wil je in de eerste plaats het allerbeste advies voor je verzekerden. Ook als het gaat om planschade. Maar planschade is complexe materie. Samenwerken met specialisten pur sang heeft dan een paar grote voordelen.
Feit: wanneer planschade niet je core business is, zijn de ontwikkelingen momenteel haast niet bij te benen. Hulp inroepen van experts met ruim een halve eeuw ervaring in planschade én een scherp oog voor de actuele ontwikkelingen is dan helemaal geen slecht idee. Om zaken eerder te kunnen schiften, de doorloopsnelheid van dossiers te verhogen, de kwaliteit van de beoordelingen te optimaliseren én uw verzekerden het allerbeste advies te garanderen.
Omgevingswet voert de druk op
De Omgevingswet komt eraan en gaat grote gevolgen hebben voor de planschadepraktijk. Het is de grootste naoorlogse operatie in de Ruimtelijke Ontwikkeling van ons land. De rol van alle betrokken partijen verandert. Gemeenten zullen steeds meer in een faciliterende rol kruipen. Initiatiefnemers (lees: projectontwikkelaars) krijgen meer speelruimte. En voor uw verzekerden neemt de onzekerheid toe. Organische gebiedsontwikkeling, uitnodigingsplanologie, schaduwschade en de ontwikkelingen rond het NMR (normaal maatschappelijk risico); voor huiseigenaren en ondernemers verandert er de komende jaren nogal wat. En zoals ik al in eerdere blogs schreef, hoogstwaarschijnlijk niet in hun voordeel. Al deze ontwikkelingen voeren de druk op als het gaat om planschadeclaims.
Efficiënter, sneller, duidelijker
Planschadeclaims kunnen echte urenvreters zijn. Hoe eerder je het kaf van het koren kunt scheiden, hoe beter. Wilt u een betrouwbare contra-expertise? Dat is bij SAOZ ons dagelijkse werk. Als marktleider in planschade, gecertificeerde taxateurs én juristen met een scherp oog voor de verschillende belangen zijn wij in een unieke positie om de rol van onafhankelijke derde partij te vervullen bij planschade. Ook -en misschien wel juist- voor rechtsbijstandverzekeraars.
We treffen elkaar vaak genoeg aan de andere kant van het hek. Waarom zouden we daar niet eens wat vaker overheen stappen en de handen ineen slaan? Dat lijkt mij een typisch gevalletje win-win.